Suomalainen Klarinettiyhtye

Kuva: Heikki Tuuli

Vuonna 1983 perustettiin Suomen Klarinettiseuran jäsenistä klarinettikuoro, johon kuuluu koko klarinettiperhe Es-klarinetista kontrabassoklarinettiin. Suomalaisessa Klarinettiyhtyeessä on soittanut lukuisa joukko niin ammattilaisia kuin harrastajia ja opiskelijoita. Yhtye on tehnyt kaksi levyä; levyillä esiintyvistä tunnetuista muusikoista mainittakoot Soile Isokoski, Kullervo Kojo ja Kari Kriikku. Molemmat levyt ovat saaneet erinomaiset arvostelut niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Suomalaiselle Klarinettiyhtyeelle ovat säveltäneet mm. Jukka Linkola, Atso Almila ja Jukka Tiensuu. Isolle klarinettikokoonpanolle sävelletyistä teoksista on maailmanlaajuista julkisuutta saanut varsinkin Jukka Tiensuun sävellys Vento. Teoksen kantaesitti lähes 50-päinen suomalais-englantilainen klarinettikuoro Uudenkaupungin Crusell-viikon avajaisissa vuonna 1996.

Suomalaisen Klarinettiyhtyeen kapellimestareina ovat toimineet mm. Osmo Vänskä, Kullervo Kojo, Jyri Nissilä, Ville Paakkunainen ja Rauno Tikkanen.