Yleistä


10. toimintakauden hallitus

Suomen Klarinettiseura perustettiin vuonna 1980. Seuran tarkoituksena on toimia suomalaisten klarinetinsoittajien yhdyssiteenä ja edistää soittimen ja klarinetinsoiton tuntemusta Suomessa. Monet seuran jäsenet ovat liittyneet mukaan jo opintojen tai harrastuksen varhaisessa vaiheessa.

Suomen Klarinettiseura järjestää joka syyskuussa klarinettiviikonlopun, jonka ohjelmaan kuuluu konsertoinnin lisäksi soitin-, tarvike- ja nuottiesittelyjä. Paikkakunta vaihtelee vuosittain; edellisinä vuosina on kokoonnuttu Helsingissä, Tampereella ja Kouvolassa. Viikonloppu tarjoaa virallisen ohjelman ohella hyvän mahdollisuuden tavata muita suomalaisia klarinetisteja, tutustua uusiin kollegoihin ja vaihtaa kuulumisia vanhojen tuttujen kanssa. Moni seuran jäsen on saanut tapahtumissa tutustua myös ulkomaisiin instrumentin taitajiin.

Klarinettitapahtuman lisäksi seura järjestää ajoittain klarinettipedagogiikkaan painottuvia koulutustapahtumia.

Suomen Klarinettiseura julkaisee 3-5 kertaa vuodessa jäsentiedotteen, joka lähetetään jokaiselle jäsenelle joko postitse tai sähköisessä muodossa. Tiedote sisältää informaatiota niin kotimaisista kuin kansainvälisistä klarinettiasioista.

Suomen Klarinettiseuran nuotisto ja arkisto on jokaisen jäsenen käytettävissä maksutta.

Suomen Klarinettiseura on luonut vahvat siteet ulkomaille. Seura on kansainvälisen klarinettijärjestön ICA:n (International Clarinet Association) ja eurooppalaisen klarinetti- ja saksofonijärjestön EuroCASS:in (European Clarinet & Saxophone Society) jäsen.